Tops International ArenaTops International Arena

Laatste Nieuws

Toekomstige sterren schitteren op wereldklasse podium tijdens Longines Global Future Champions

Publicatie datum: 07/08/2021

U25

In de hoofdrubriek voor U25 combinaties, 1.45/1.50m direct op tijd, ging de overwinning naar Abdurakhmon Abdullaev voor Oezbekistan. De 17-jarige reed de Holsteiner ruin Quintair (Quintero x Con Air 7) waarmee hij gisteren als tweede eindigde in dezelfde rubriek. Ditmaal was hij de snelste en finishte in een tijd van 62.43 seconden. De Duitser Philipp Schulze Topphoff werd tweede met Clemens de la Lande (Westf, Comme Il Faut 5 x For Pleasure). Hij was slechts 0.21 seconden langzamer dan de winnaar. Een telg uit de illustere hippische familie Philippaerts, Thibault, werd derde met Derby de Riverland (SF, Kannan x L’Arc de Triomphe). Ook hij wist onder de 63 seconden te blijven en stopte de klok op 62.85.

De Belgische ruiter Rik Nauta herhaalde zijn overwinning van gisteren in de 1.35/1.40m rubriek. Hij wist de leidende tijd van de Tsjechische Sara Vingralkova met 0.05 te verbeteren met de ISH ruin Limestone Grey (Try-Time). Vingralkova moest dus genoegen nemen met de tweede plaats met de ruin Damocles from Second Life Z. Thibault Philippaerts, die in 2016 al in Valkenswaard van de partij was, werd derde met Aladina du Val Henry (SF, Lando DWB x Cassini I).

YR

De 1.35m rubriek voor Young Riders werd overtuigend gewonnen door de 18-jarige Moritz Baum uit Duitsland. Hij reed een mooie foutloze en super snelle ronde in 65.43 seconden met de Oldenburger merrie All In (Apokalipsis x Prinz von Anhalt). Het was zijn eerste internationale optreden sinds februari 2020 en ook de eerste keer dat hij startte bij Tops International Arena. Baum was 2.32 seconden sneller dan Tereza Svobodova uit d Tsjechische Republiek. Zij reed de Holsteiner ruin Kleiner Lord (Lord Z x Acobat 2) foutloos rond in 67.75. De Belg Tim Prouvé werd derde met de merrie Bonne Amie met een tijd van 73.36.

Junioren

De Nederlandse Hilde Veenstra was net als gisteren de allersnelste in het 1.20/1.25m met haar KWPN merrie After Pleasure Toltien (For Pleasure x Voltaire). In deze proef direct op tijd stopte zij als een na laatste starter de klok op 52.34 seconden. Dat was 2.41 seconde sneller dan de als tweede geplaatste Moritz Baum uit Duitsland met de Hannoveraanse ruin Chaccolino S (Chacco-Blue x Calido I). De derde plaats was voor Emma Bocken uit Weert met de merrie Rinken Z (Zang, Riscal La Silla x Cassini I). In 2020 maakte zij de overstap naar de Junioren nadat zij in 2019 Europees Kampioen werd met het Nederlandse team bij het EK Children. Zij won toen ook de individuele zilveren medaille.

Even later wist de Braziliaan Leandro José Abrahao het 1.35/1.40m voor Junioren te winnen. De 17-jarige reed Virtual Boy de Sheloa (SF, Quality Touch x Hivanoe) waarmee hij vorig jaar tijdens de Longines Global Future Champions ook op de tweede dag het 1.20m won. De daaropvolgende plaatseringen waren voor twee Britse amazones: Claudia Moore en Dis Moi Tout de Clairbois (SBS, Ugano Sitte x Versace van de Ruitershoeve) werden tweede en Sophie Evans werd derde met Florida van Maarle (KWPN, Diarado Kashmir van Schuttershof).

Pony’s

De ponyruiters konden vandaag voluit gaan bij Tops International Arena en dat deden ze dan ook. Drie rubrieken, allemaal direct op tijd, stonden op het programma in de zand arena. Het 1.10m werd gewonnen door de Duitse Amy Helfrich met Fiorello in een tijd van 53.86. Vorig jaar wist de 13-jarige  deze rubriek tweemaal te winnen met dezelfde pony. De Nederlander Siebe Leemans won de 1.15/1.20m rubriek met Orchid’s Lonette. Als 12e starter nam hij de leiding over van Robert Russell en TJ Butterfly en gaf die niet meer af. Hij wist het parcours af te leggen in 35.10 seconden, 0.05 seconden sneller als Russell.

De Britse Noora von Bulow won de 1.25/1.35m wedstrijd met Delflip. Ze was meer dan 2,5 seconden sneller dat haar concurrentie. “Het voelt geweldig, het is even geleden dat ik heb gewonnen, dus ben heel blij. Ik ging niet echt de ring in om te winnen, ik wilde gewoon een goede en snelle ronde rijden.” De 12-jarige is voor het eerst in Valkenswaard: “Alles is geweldig hier, het is een geweldige locatie. Het is in één woord fantastisch.”