Laatste Nieuws

Mooie sport tijdens eerste dag bij Tops International Arena

Publicatie datum: 08/05/2017

De eerste dag van Event I bij Tops International Arena bood mooie en spannende sport, talentvolle jonge paarden en bekende en nieuwe namen bij de prijsuitreikingen.

De eerste drie combinaties in de de CSI2* Medium Tour (1.40m) op maandagmiddag zaten heel dicht bij elkaar. Eric van der Vleuten bleek echter de snelste met de merrie Quivive S Z (Zang, Quasimodo Z x Amsterdam). Zij bleven in beide Fasen foutloos in 29.52 seconden. De tweede plaats ging naar de in Zandhoven, Belgie, wonende Egyptenaar Abdel Said. Hij stopte de klok op 29.59 met SIEC Captain Future Z (Zang, Chellano Z x Dollar de la Pierre). Bassem Hassan Mohammed uit Qatar werd derde met Argelith Squid (Hann, Salito x Gibraltar) in een tijd van 29.75.

De Italiaan Emanuele Gaudiano, die vorig jaar maar liefst vier proeven won tijdens het eerste event, begint ook dit jaar weer succesvol aan zijn tweede seizoen hier in Valkenswaard. Hij won de Twee Fasen rubriek (CSI2*/Small Tour, 1.35m) met de KWPN ruin Einstein (Clinton x Nimmerdor). Hij startte als 36e en zette zo’n snelle tijd neer, 30.07 seconden, dat geen van de 48 combinaties die na hem kwamen zijn tijd konden verbeteren. De Griekse ruiter Angelos Touloupis kwam daar nog het dichtste bij met Coco Chanell 15 (Meckl, Celestial x Quality Boy) met een tijd van 30.62 en werd zodoende op de tweede plaats. De Nederlandse Bianca Schoenmakers nam de derde plaats voor haar rekening met Elmo (KWPN, Larino x Calvino Z).

De dag werd afgesloten met een wedstrijd (Tabel A met barrage, 1.45m) in de CSI2* Big Tour. De Ier Bertram Allen was niet te verslaan. In de eerste ronde was hij al de snelste foutloze en in de barrage bleek hij weer sneller dan de rest van het deelnemersveld. Bertram Allen, in de Global Champions League lid van het Valkenswaard United team, stopte de klok op 35.42 seconden met de Holsteiner hengst GK Casper (Canto x Quantum). Tweede werd de Amerikaan Michael Hughes met Zerlin M (KWPN, Berlin x Concorde) gevolgd door Abdel Said met Jackson de Regor (BWP, Vagabond de la Pomme x Querlybet Hero) voor Egypte.

CSI1*: België succesvol
In de CSI1* tour was het vooral een Belgisch feestje. De eerste drie plaatsen in de Small Tour wedstrijd (1.10m) gingen naar Belgische combinaties. Winnares werd Kim Celis met de KWPN merrie Beaujolais (Oramé x Ueleme de Longpre). De amazone uit Halle (Antwerpen) reed een foutloze ronde in 36.11 seconden. Tweede werd Mauranne Smets met Baya van Essene (Athlet Z x Eros Platiere): 0/0/38.30. Alex Servais eindigde op de derde plaats met Jokinal de Litrange Cix (BWP, Indoctro x Darco).

De Belgische ruiter Jerome Counasse wist zowel de Medium als de Big Tour te winnen. Een mooie prestatie van deze Luikenaar die in de Medium Tour (1.20m) een mooie foutloze ronde reed met Ismaya Des Bruyeres (BWP, Baloubet du Rouet x Domburg) in 35.10 seconden. Hij won de Big Tour met Next Up Z (Zang, Nonstop x Skippy II).
Tweede in de Medium Tour werd landgenote Nathalie De Martin met Vaciende (KWPN, Hors La Loi II x Indoctro) gevolgd door de Italiaan Giovanni Torre met Toscan de Kergane (SF, Campo Flamingo Z x Caloubet du Rouet).

De Zuid-Afrikaan Oliver Lazarus eindigde met 0.48 seconde verschil op de tweede plaats in de Big Tour met de Oldenburger hengst Bagheera Blue (Chacco Blue x Carnute). De derde plaats ging naar de Belg Jan Geukens met Illusion GT (BWP, Couleur Rubin x Voltaire). Geukens was vorig jaar zeer succesvol in Valkenswaard bij de jonge paarden. Hij won toen twee rubrieken bij de vijfjarigen.