Tops International ArenaTops International Arena

Laatste Nieuws

Dag 3: Piergiorgio Bucci vliegt naar de overwinning

Publicatie datum: 11/05/2016

De afsluitende 2* Grand op de perfecte grasmat van Tops International Arena was spanned tot en met de allerlaatste ruiter. In de eerste ronde bleven 20 combinaties foutloos en kwalificeerden zich voor de barrage. De tweede starter, de Nederlander Sander Geerink, zoon van Peter Geerink, zette een zeer strakke tijd neer met Robinson (KWPN, Rubert R x Odermus R) en het leek erop dat het moeilijk te verbeteren zou zijn. Het duurde tot Pieter Devos, die als 11e in de ring verscheen en bewees dat de tijd van Sander verbeterd kon worden. De volgende was Karel Cox, landgenoot van Pieter, die direct de leiding overnam. Maar uiteindelijk was het de Italiaan Piergiorgio Bucci die de snelste ronde wist te realiseren met zijn 10-jarige merrie Cuarta and liet zien dat het mogelijk was om het parcours onder de 38 seconden te rijden. De Amerikaanse Hilary McNerney reed een hele mooie, soepele ronde en eindigde op de tweede plaats met Z Acodate DDL (KWPN, Acord II x Aldatus).

De Belg Christophe Verhulsel won de CSI1* Grand Prix met de achtjarige BWP ruin Iago Des Hausseurs (Wandor Van De Mispelaere x Landor S). De combinatie bleef in de barrage foutloos in 35.59 seconden. Als tweede eindigde Ramzy Hamad Al Duhami (KSA) met zijn negenjarige BWP merrie Hymne D’O (Bentley VD Heffinck x Gentleman Platiere). De derde plek was voor de Italiaanse ruiter Pierpaolo Addis met Ultimatum Ideal (SF, Ideal de la Loge x Laudanum).

Young Horses
Er werden vandaag drie Finales voor jonge paarden, de toekomstige sterren van de springsport, verreden. De winnaars bij de vijfjarigen van afgelopen maandag, de Belgische ruiter Jan Geukens en zijn KWPN merrie Guschenka (Namelus x Acorado), herhaalden dit succes in de Finale van vandaag. Hij eindigde op de derde plaats met zijn andere jonge paard Gorsinaa (KWPN, Cordento x Nimmerdor). Tweede werd de winnaar van gisteren, Sander Geerink met Galita O (KWPN, Verdi x Damiro) voor Nederland.
Emanuele Gaudiano scoorde een hat trick bij de jonge paarden door ook de Finale van de zesjarigen te winnen met de NRPS merrie Darlanda (Carlendro x Baloubet du Rouet). Egyptenaar Karim El Zoghby eindigde als tweede met Scotch (HANN, Stolzenberg x Escudo I) en de Brit Tim Wilks werd derde met Kay (v. Echo van het Neerenbosch).
De Ierse topruiter Bertram Allen nam de overwinning in de Finale voor de zevenjarigen voor zijn rekening met Christy Jnr (BWP, Indoctro x Clinton). De combinatie stopte de klok in de barrage bij 38.36 seconden. Op een kleine seconde afstand eindigde de Braziliaan Paulo Fernando de Miranda met Czarina Jmen (BH, Clavigo Jmen x Contender) op de tweede plaats. Derde werd de Belg Pieter Devos en zijn BWP merrie Julyssi van Orti (Cicero x Vigo d’Arsouilles).

Small Tour
De CSI1* Small Tour op woensdagochtend werd gewonnen door Ludivine Mandron met Elastique DNL (BWP, Sheyenne de Baugy x Flipper d’Elle). De Zweedse Isabell Bengtsson reed in 58.59 seconden over de finish met Fernando (BWP, Triomphe De Muze x Darco) en dat bleek snel genoeg voor de eerste plaats in de CSI2* Small Tour wedstrijd.

Medium Tour
De twee Medium Tour wedstrijden (1* en 2*) vonden in de middag plaats, voor aanvang van de twee Grote Prijzen. Emanuele Gaudiano voegde nog een vierde overwinning aan zijn lijstje toe. Hij won de 1* wedstrijd  met Haïti van de Vinkhoeve, een negenjarige BWP merrie van Andiamo x Cassini I. De 2* werd gewonnen door de Nederlander Harrie Smolders en EH Quick Nina (HOLST, Blokland x Camiros). Harrie won gisteren ook de hoofdrubriek met de 11-jarige ruin Aiyetoro.

De organisatie van Tops International Arena kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie van dit evenement en kijkt alvast uit naar volgende week als het tweede evenement wordt georganiseerd van maandag 16 (2e Pinksterdag) tot en met woensdag 18 mei. Zorg dat je erbij bent!